Børneåbningen - 20. januar

Børn i Randers tager os med på en legende og drømmende opdagelse af deres helt særlige steder, når 19 kommuner i Region Midtjylland åbner Europæiske Kulturhovedstad 2017, den 20. januar.

Børnenes skaberglæde og opfinder-fantasi får frit spil, når de skaber udsagn, visuelle installationer og musikalske brudstykker om deres helt særlige Ønskeland.

Dagen før den officielle åbning af Europæisk Kulturhovedstad vil tusindvis af børn i alderen 5-12 år fra alle 19 kommuner i Region Midtjylland sætte gang i festlighederne og fejre åbningen af Europæisk Kulturhovedstad. Det vil ske med sang og dans under temaet Ønskelandet i samarbejde med Alberte Winding, Jan Rørdam og Dansehallerne.

Alberte Winding har sammen med musikerne Andreas Fuglebæk og Jan Rørdam fået inspiration til Ønskelandet af 150 børn fra regionen. Sangen tager os med ind i et børneunivers af børns tanker, håb og drømme om deres helt eget Ønskeland. Et ønskeland med familie og venner, hvor der er tid til at være sammen og plads til at være sig selv. Der skal være tid til at dele og fortælle hinanden drømme og ønsker - og ønsketræer at plukke alt fra - og hjem af chokolade.

Mere information på Børneåbningen på: bumkultur.dk/oenskelandet/