Bollywood Beats and Big Band - Glows of Benares Part 2

Bollywood og indisk musiktradition møder dansk bigband-musik og det klassiske kammerorkester i dette enestående projekt. I anledningen af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 opstår ’Bollywood Beats and Big Band’, der vil opføre en række koncerter i november 2017.

I Randers bliver der koncert på Værket, onsdag den 8. november 2017, kl. 19.30.

Se mere på: www.randers-kammerorkester.dk

Hvad er Bollywood Beats?

Den indiske musik kan noget helt særligt. Det fandt The Beatles for eksempel ud af under en tur til Indien i 1968, hvor drengene fra Liverpool fandt inspiration til flere af deres indspilninger. Men hvad kan den eksotiske lyd af indiske melodier og instrumenter gøre ved dansk bigband-musik og det klassiske kammerorkester. Det har Randers Kammerorkester og Aarhus Jazz Orchestra sat sig for at undersøge.

De to danske orkestre spiller blandt andet sammen med indiske Abhijit Banerjee, der er en af verdens bedste tablaspillere. En tabla er et indisk trommeinstrument, der tilføjer en helt særlig lyd til den klassiske musik.  Derudover deltager en af verdens førende violinister - den indisk fødte Kala Ramnath. Hun har dybe rødder i både den syd- og nordindiske musiktradition og harmed sit varme, intuitive og virtuose spil turneret over det mest af verdenen.

Det er tre musiktraditioner som smelter sammen til en intens og fælles helhed. Lyden af traditionel klassisk musik vil dermed blive gentænkt. Den danske saxofonist, komponist og orkesterleder, Lars Møller, dirigerer og komponerer koncerterne. Han regnes i dag som en af de ledende figurer i skandinavisk jazz og nyder blandt andet stor anerkendelse for sin kreative, nuancerede brug af bigband-formatet.