GAIA Museum gentænker outsider-kunst

Som en del af Europæisk Kulturhovedstad – Aarhus 2017 bliver Randers internationalt centrum for outsiderkunst med både udstillinger og konferencer under den fælles overskrift ’Collecting=Connecting’.

Projektet gentænker indsamlingen og formidlingen af outsider-kunst. Det er en mere spontan form for kunst, der ofte er skabt af folk, der befinder sig på kanten af en social normalitet.

Den internationale udstilling ’Connecting’ er åben i hele 2017 på GAIA Museum Outsider Art.  Udstillingen vil skabe forskellige forbindelser og kontraster, som publikum kan fordybe sig i. De udvalgte værker gør brug af billeder og symboler, der er med til at gøre de individuelle kunstnere helt unikke.

I perioden 8. april-19. august 2017 vil GAIA Museum Outsider Art desuden dykke ned i fotografiets mange muligheder. Den finske fotograf Pekka Elomaa, har gennem de seneste 15 år arbejdet sammen med en fem fotografer, der alle har et udviklingshandicap. Særudstillingen viser fotografi, som en erstatning for tale og en udvidet hukommelse. ”Vi bruger fotografiet til at fortælle historie, og med et kamera får vi mod til at besøge fremmede steder og møde fremmede mennesker”, udtaler Pekka Elomaa.

Derudover vil GAIA Museum Outsider Art være rammen for European Outsider Art Associations årlige internationale konference i perioden 15.-20. maj 2017.