KOREANSKE DRØMME

14. januar - 24. marts på GAIA Museum

Fotografen Nathalie Daoust’s seneste project “Korean Dreams”, er en kompleks serie af billeder, der sonderer den foruroligende tomhed i Nordkorea. Hun piercer det slør, der omgiver dette land; et land, der synes at eksistere uden for tiden, som et omhyggeligt koreograferede fatamorgana.

Daoust har brugt en stor del af sit professionelle liv til at udforske den surreelle verden af ​​fantasi: de skjulte ønsker, der får mennesker til at drømme, at forklæde sig, overskride konventionernes grænser og flygte fra virkeligheden. Med de koreanske drømme, har hun udforsket denne impuls til eskapisme, ikke som et individuelt valg, men som en livsstil påtvunget en hel nation.

Daoust slører med vilje sine fotografier under fremkaldelsesprocessen; en systematisk nedbrydning af det originale negativ, som resulterer i udefinerede og spøgelsesagtige billeder. Denne mørkekammer-metode efterligner den måde, oplysninger overføres på i Nordkorea: De faktiske omstændigheder i fotografierne, såvel som i det Nordkoreanske samfund, er manipulerede, indtil den underliggende sandhed er udvisket og tabt. Nathalie Daoust viser os et nordkoreansk samfund, som en tvungen drømme-stat, hvor sandhed ikke leves, men kontinuerligt nyfortolkes af magthaverne.