Nice to meet you Mr. Holbein

Foto-udstillingen 'Nice to Meet You Mr Holbein' er inspireret af renæssancemaleren Hans Holbein den yngre (1497-1543). Holbeins præcise observationer af mennesker med tænksomme blikke, fint detaljerede ansigtstræk og nøje gengivelse af teksturer, fascinerede gruppen bag disse fotografier

I perioden 8. april-19. august 2017 vil GAIA Museum Outsider Art dykke ned i fotografiets mange muligheder. 

Bag fotografierne står den finske fotograf Pekka Elomaa, som gennem de seneste 15 år har arbejdet sammen med en gruppe mennesker med særlige behov fra organisationen Lyhty i Helsinki. Lyhtys etiske mål er at fremme trivsel og velfærd for udviklingshæmmede mennesker, deres familier og samfundet som helhed: ”For os seks er fotografi en erstatning for tale og en udvidet hukommelse. Vi bruger fotografiet til at fortælle historie, og med et kamera får vi mod til at besøge fremmede steder og møde fremmede mennesker”, siger Pekka Elomaa.

Outsiderkunsten er et fænomen, der kan opstå, hvor man allermindst venter det. Den er skabt af mennesker på kanten af en social normalitet. Connecting er en international udstilling af europæisk outsiderkunst. Udstillingen udforsker universelle temaer og løfter outsiderkunstens æstetiske og sociale værdier op på europæisk plan. Den omfattende indsamling af viden og værker giver publikum et sjældent indblik i indre verdener.