Nordic Outsider Art

- præsenteret af Gaia Museum Outsider Art i samarbejde med European Outsider Art Association, den 14. januar til 18. marts 2017.

Tre nordiske kunstskoler for mennesker med særlige behov samt den islandske festival for outsiderkunst har arbejdet sammen om projektet NOA. I en udstilling på GAIA Museum - Outsider Art kan du se, hvordan kunstnere og kunstelever har arbejdet på tværs af grænser, og skabt kunst

Outsiderkunsten er et fænomen, der kan opstå, hvor man allermindst venter det. Den er skabt af mennesker på kanten af en social normalitet. Connecting er en international udstilling af europæisk outsiderkunst. Udstillingen udforsker universelle temaer og løfter outsiderkunstens æstetiske og sociale værdier op på europæisk plan. Den omfattende indsamling af viden og værker giver publikum et sjældent indblik i indre verdener. 

I løbet af 2017 er der mange forskellige arrangementer på GAIA Museum og hos samarbejdspartnere i European Outsider Art Association. Alle med det ønske at skabe forståelse mellem mennesker med særlige behov og det omgivende samfund.