Livet ved fjorden

Ny stor basisudstilling på Museum Østjylland i Randers fra den 7. oktober 2017. Det er et af de største og dyreste historiske projekter i forbindelse med Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017. ’Livet ved fjorden’ er en spektakulær nyfortolket formidling af oldtidshistorien i Danmark og livet ved Randers Fjord i oldtiden.

Det er en moderne udstilling, som ved brug af visualisering og interagerende teknik gentænker måden, hvorpå et museum formidler kulturhistorien. I udstillingen kan man opleve nogle af de mest fantastiske danske arkæologiske fund. Det er stenalderfund fra den verdenskendte Mejlgård-køkkenmødding og det enestående smukke guldsmykke fra jernalderen. Man kan også møde kvinden fra mosen, Auningkvinden, hvis 2000 år gamle dragt er exceptionelt velbevaret, og man kan afkode runernes gåder på den interaktive runesten fra vikingetiden.

’Livet ved fjorden’ ser på oldtiden med helt nye øjne. Den henvender sig til alle, der gerne vil have et anderledes møde med oldtidens mennesker. Udstillingen er fyldt med oplevelser til alle sanser. Samtidig bliver der lejlighed til at fordybe sig i den historiske viden og lære om videnskaben bag kulturhistorien.