My Playground - fremtidens legeplads

Randrusianerne kan se frem til at få besøg af fremtidens legeplads i juni og juli måned 2017 på Jens Otto Krags Plads. Aarhus 2017 og det aarhusianske arkitektfirma Gustin står bag My Playground, der gentænker legepladsen til et socialt og legende landskab.

My Playground er et mobilt legelandskab, hvor man sætter sine egne grænser, mærker efter i maven og prøver sig frem. Det er et sted, hvor man stopper op og hvor nysgerrigheden vækkes. My Playground er et sammenhængende areal på 300 m2, som består af mere end 20 hvide kuber på helt op til tre meters højde. Her kan alle gå på opdagelse. Man kan kravle til vejrs, lytte til musikalske lydbilleder inde i kuberne, hoppe, svinge, lege, snakke og forsvinde i den tætte tåge, der sendes udover pladsen, på udvalgte tidspunkter - og når man mindst venter det.

Legelandskabet besøger fire byer i Region Midtjylland – Aarhus, Randers, Hadsten og Holstebro - fra april til november 2017. Hver by er vært for My Playground i to måneder og i denne perioden bliver pladsen et bankende hjerte for et lokalt aktivitetsprogram med teater, dans, kor, gymnastik, street idræt og meget mere. Det er gratis og alle er inviteret med - legende børn, unge studerende, børnefamilier, kunst- og arkitekturinteresserede og de ældre. Det er et sted, hvor man smiler til hinanden og nye møder opstår. Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 præsenterer My Playground i samarbejde med arkitektfirmaet Gustin. Projektet er støttet af Nordea-fonden med godt syv millioner kroner.