Randers Hovedbibliotek

Randers Bibliotek har flere tilbud til dig - uanset alder. Læs mere om tilbuddene her. Tilbuddene strækker sig over flere områder, så find ud af her, hvilke tilbud, der kunne være relevante for dig.

Bibliotekerne i Randers kommune består af Hovedbiblioteket i Randers centrum, Randers Bibliotek Syd i Kristrup, Randers Bibliotek Øst i Dronningborg, Langå Bibliotek samt en bogbus.
Randers Bibliotek er et folkebibliotek og kommunens største kulturinstitution. Biblioteket har en ambition om at give borgerne et af Danmarks bedste biblioteker, og har i formidlingsarbejdet ambitioner om at gå i front.
Det sikres gennem en organisation, der arbejder systematisk med idéudvikling, og ved at interessere os for, hvad kommunens borgere efterspørger.

Børnebiblioteket

Børnebiblioteket har vundet kulturprisen 2011. Her er personalet uddannet til at skabe god kontakt til børn, unge og deres forældre. Børnebiblioteket er helt nyrenoveret med flotte farver og specialdesignede møbler.

Så kom og få en god oplevelse. På børnebiblioteket kan du både læse, lytte, låne, bruge internettet, spille Wii og PS3 samt flere forskellige brætspil.

https://randersbib.dk/content/anbefalinger/boern

Digitale tilbud

Som bruger på Randers Bibliotek har du gratis adgang til flere gode digitale tilbud. Her kan nævnes:

  • netBASER: Du tilbydes fuldtidsartikler fra tidsskrifter og opslagsværker.
  • netFILM: Filmstriben tilbyder børne-, ungdoms-, kort-, dokumentar- og spillefilm.
  • netMEDIER: Brug nettets medier og se netaviser, nettidsskrifter, net-tv m.m.
  • netMUSIK: BibZoom indeholder over 4 mio. sange af danske og internationale kunstnere inden for alle genrer, som enten kan downloades eller streames helt gratis.
  • netBØGER: Du kan låne e-bøger på Ebib.dk, EbogsBibliotek.dk og netlydbog.dk.
  • netSPIL: Download dine spil gratis i op til syv dage.

https://randersbib.dk/content/services

Aktiviteter

Hovedbiblioteket i Randers og lokalbibliotekerne byder på et væld af aktiviteter. Det kan bl.a. være musiklege, bogreception, busture, forfatteraftener, rejseforedrag osv.

https://randersbib.dk/arrangementer

Uddannelse og søgning

Lær at søge litteratur til både opgaver og privat brug. På biblioteket har du mulighed for at  låne en bibliotekar i op til en halv time, så netop dit emne kan bearbejdes.

https://randersbib.dk/content/studerende

Lær om IT og mobil

På biblioteket har du mulighed for at lære mere om internettet, så du kan få mere ud af din bærbare. Du tilbydes bl.a. en introduktion til, hvordan du opretter en mail, hvilke bøger og netsider du kan bruge i din opgave og mange andre emner.

https://randersbib.dk/arrangementer/undervisning

Voksne

Biblioteket har en række tilbud, der henvender sig til voksne borgere. De indebærer bl.a. hjælp til at læse, få bøger bragt hjem til din bopæl, få mail med bogbidder til inspiration og meget andet.

Svært ved at læse

Ældre Sagens Netcafe

Bogvenner

Erhvervsservice

Bibliotekets erhvervsinformation tilbyder virksomheder, iværksættere og jobsøgende hjælp og sparring.

https://randersbib.dk/content/services

For indvandrere

Randers Bibliotek yder hjælp og service til indvandrere i forhold til at søge på nettet, i aviser og tidsskrifter på forskellige sprog og bøger for børn og voksne.

https://randersbib.dk/content/anbefalinger/dig-med-dansk-som-andetsprog

Bogsalg

Der er løbende salg på Hovedbiblioteket og lokalbibliotekerne af kasserede materialer. Der sælges brugte romaner, faglitteratur, børnebøger, cd'er, magasiner og meget mere.

https://randersbib.dk/services/bogudsalg