Life-Boats Festival:

Med hilsen fra Europæisk Kulturhovedstad – Aarhus2017 ankommer de tre skulptur-skibe Life-Boats til Randers den 19. september 2016. Skibene er formet som kvindekroppe og repræsenterer forskellige stadier i en kvindes liv. I forbindelse med besøget vil Dronningekajen syde af aktiviteter i dagene den 23.-27. september.

Life-Boats Festivalen byder på eksperimentarium for børn, unge og deres forældre med kunst, skateboard-leg og masser af sjov.  Derudover vil der være mange forskellige aktiviteter for kvinder i alle aldre. Der bliver blandt andet fokus på mad og økologi, hvor det bliver muligt at på jagt i byens baghave efter vilde planter.

En hel eftermiddag er programmet dedikeret til forskellige former for bevægelse. Her vil det være muligt at finde inspiration og nyde de flotte opvisninger med alt fra 1800-tallets kvinde-gymnastik til moderne cheerleading, yoga og hiphoppere. Endelig sætter festivalen fokus på kvindernes arbejdsliv med både workshops, foredrag og byvandring. Som en del af arrangementet sætter festivalen fokus på stærke randrusianske kvinder gennem historien.

Program for festivalen (opdateres løbende): 

Torsdag den 22. september - tyvstart med Åbent skib Fredag den 23. september Lørdag den 24. september Søndag den 25. september Mandag den 26. september Tirsdag den 27. september