Fredag den 23. september

Du inviteres til kultur-eksperimentarium for børn, unge og forældre. Alle aktiviteter foregår ved Dronningekajen på Randers Havn.

Kl. 12.00-17.00 - Åbent skib 

Gå på eventyr i de tre Life-Boats - velkommen ombord.

Kl. 14.00 - Velkommen til Life-Boats Festival 

Præsentation af Aarhus 2017, Life-Boats og dagens aktiviteter (foregår i glascontaineren).

Kl. 14.10-14.40 - Fernisering for den randrusianske galionsfigur

Lise Jeppesen fra Randers kunstmuseum byder velkommen til ferniseringen, hvor to 3. klasser fra Rismølleskolen har dekoreret en galionsfigur. Eleverne vil sammen med deres lærere fortælle om de Randershistorier, som galionsfiguren bærer på sin kjole. Figuren symboliserer en lokal kvinde, der gemmer på nogle helt særlige erindringer og fortællinger fra Randers Kommune. Til slut monteres galionsfiguren på det ene Life-Boats skib og vi skåler i børnechampagne! (foregår i glascontaineren samt ved skibene).

Kl. 14.50-17.00 - Skateboard workshop

Kom og prøv kræfter med skateboarding – det er sjovt og lærerigt og så er det BÅDE for piger og drenge! Workshoppen, der afholdes af Skateducate i Aarhus indledes med en kort præsentation af, hvordan man kan danne fællesskaber gennem skateboarding. Der kan lånes skateboards og sikkerhedsudstyr på stedet (foregår i glascontaineren samt ved skate-ramperne).

Kl. 15.00-17.00 - Totem Teddy Hat

Find dit indre legebarn frem og byg skøre hatte af dine tøjdyr. I workshoppen inviterer beklædningsdesigner og tekstilkunstner Julie Bach dig ind i sit kreative værksted, hvor du får mulighed for at eksperimentere med at re-designe dine bamser. Man medbringer selv tøjdyr, plastiksmykker og andet pynt, men man får det hele med hjem igen, så tag trygt yndlingsbamserne med. Desuden viser Julie Bach sine egne kreationer af Totem Teddy Hatte og Bamsetasker (foregår i teltet).

Kl. 15.00-15.30 - Oplæsning af unge forfatterspirer

Maya Eskjær Øbakke fra forfatterfællesskabet 'Historier på spil' og Eva Toelberg Hein vil læse op af deres børnebogsudgivelse 'Kylle og Kyllette' samt fortælle lidt om henholdsvis skrive- og illustrationsprocessen (foregår i glascontaineren).

Kl. 15.30-16.30 - Litteraturbanko

Biblioteket afholder Litteraturbanko for 4-10 årige med kendte børnebogsfigurer. Der vil være præmier til vinderne (foregår i glascontaineren).

Kl. 16.30-17.00 - Litteraturquiz

Biblioteket afholder Litteraturquiz for børn som er over 10 år. Der vil være præmier til vinderne (foregår i glascontaineren).

Kl. 17.00 - Tak for i dag!