Lørdag den 24. september

Kom og oplev forskellige aktiviteter med fokus på kvindeliv, by-økologi og kunst. Alle aktiviteter foregår/starter ved Dronningekajen på Randers Havn.

Kl. 12.00-17.00 - Åbent skib

Gå på eventyr i de tre Life-Boats - velkommen ombord.

Kl. 12.30 - Velkommen til Life-Boats Festival

Præsentation af Aarhus 2017, Life-Boats og dagens aktiviteter (foregår i glascontaineren).

Kl. 13.00-14.30 - Samtalesalon om kvindeliv i tre generationer anno 2016

Life-Boats skibene tager deres afsæt i tre livsfaser hos kvinder: Ungdommen med længslen efter at smage på livet; midtlivstiden, hvor kvinden giver liv til børn (eller måske netop fravælger det); og den livsmodne tid, hvor man kan se konturerne af, hvordan man har formet sit liv. Der er lagt op til en inspirerende samtale mellem tre generationer af kvinder, der står hvert sit sted i livet: Teologistuderende Cecilie Juul Rasmussen, museumsinspektør ved Randers Kunstmuseum Majbritt Løland samt gruppeformand og næstformand i Kultur- og fritidsudvalget Ellen Petersen. Tine Eibye fra Randers EgnsTeater er ordstyrer. Tilmelding nødvendig på: line.sorensen@randers.dk. Max 50 deltagere (foregår i glascontaineren).

Kl. 14.50-15.20 - De 7 Dødssynder

Randers Kunstmuseum bidrager i anledningen af deres store 2017-udstilling ’De 7 Dødssynder’ med en dialog om synderne og fortæller om de udstillede kunstværker, der sætter fokus på lyst som aggression og som et overgreb. Kunstmuseet har medbragt glaskuglerne, der inviterer publikum til at afgive en stemme i forhold de synder, de har begået (foregår i glascontaineren).

Kl. 15.00-17.00 - Spis de vilde planter fra byens baghave

Tag med ud på en sanketur i Randers, hvor Naturcenterleder Helle Marie Taastrøm vejleder i by-økologi og de spiselige råvarer, som findes mange steder i byen/naturen. Derefter følges gruppen tilbage på Randers Havn, hvor enkle retter aktivt tilberedes på trangia. Aktiviteten er gratis, men tilmelding nødvendig på line.sorensen@randers.dk. Max 30 deltagere (foregår i teltet).

Kl. 15.30-17.00 - Kender du Bibi?

Fotograf Bibi Berge holder et kort oplæg om hendes portrætprojekt ’Kender du Bibi?’ Portrætbogen fremstiller 100 danske kvinder, der deler én ting, nemlig navnet Bibi. Kom og hør nogle af de oplevelser og historier, som mødet med de mange navnesøstre har givet. Bibi Berges portrætter vises, og derudover afholder hun en fotografi-workshop, hvor udgangspunktet er de meget fotogene Life-Boats skibe. Kom og leg med, alle kan deltage (foregår i glascontaineren samt ved skibene).

Kl. 16.00-16.15 - Musik fra Eritrea

Weldetensai Mengsteab, der er studerende ved Sprogcenter Randers spiller nogle af sine egne sange på et specielt instrument kaldet en kirar (foregår udenfor).

Kl. 16.30-16.45 - Dans fra Ukraine

Otte kvinder danser traditionel ukrainsk folkedans i nationale dragter (foregår udenfor).

Kl. 17.00 - Tak for i dag!