Museer

Her finder du en oversigt over museerne i Randers Kommune og en kort beskrivelse af hvert enkelt. Klik på linket under hvert museum for at blive ført til museets egen hjemmeside og se åbningstider m.v.

Museum Østjylland

Museum Østjylland er et af landets største lokalhistoriske museer med udstillinger i museumsbygninger i Grenaa, Ebeltoft og Randers. Museet arbejder med Randersegnens og Djurslands historie og kultur fra de ældste tider til nutiden.

Besøg Museum Østjyllands hjemmeside.

Randers Kunstmuseum

Tag på en visuel spændende tur gennem den danske kunsthistorie. Randers Kunstmuseum byder på en alsidig samling af dansk kunst igennem de seneste 200 år samt skiftende særudstillinger, der giver dig oplevelser inden for både ældre og nyere kunst.

Besøg Randers Kunstmuseums hjemmeside.

GAIA Museum Outsider Art

GAIA Museum Outsider Art er et udstillingssted for kunst skabt uden for den etablerede kunstverden. Museet byder på en enestående international outsiderkunstsamling og skiftende særudstillinger årligt.

Besøg GAIA Museum Outsider Arts hjemmeside.

Håndværksmuseet

Håndværksmuseet rummer Museum Østjyllands store håndværkssamling. Her kan du se 24 komplette værksteder, der fortæller om købstadens gamle håndværk - for eksempel produktionen af Randers Reb og Randers Handsker. I en del af åbningstiden er huset bemandet med håndværkere, der arbejder i værkstederne og demonstrer gamle færdigheder og teknikker.

Læs mere om Håndværksmuseet.

Memphis Mansion

Som den eneste by udenfor USA har Randers sit helt eget stationære Elvis Presley-museum, som åbnede i 1993. Museet, som blev opført i 2013, er baseret på en stor samling Elvis-effekter, som alle tilhører formanden for The Official Elvis Presley Fan Club of Denmark, Henrik Knudsen.

Besøg Memphis Mansions hjemmeside.

Fussingø Slot

Slottet er åbent i forbindelse med Fussingøgruppens udstillinger og arrangementer. Der afholdes bl.a. kunstudstillinger, guidede rundvisninger og forskellige aktiviteter for børn.

Besøg Fussingø Slots hjemmeside.