Toner på turné

Randers Kammerorkester rejser i midten af juni på turné til Skotland, hvor orkestret sammen med BBC Symphony Orchestra for anden gang deltager i en af Storbritanniens fineste musikfestivaler - St. Magnus Festival på Orkney-øerne. Før turnéen spiller Kammerorkestret en del af turnéprogrammet på Ulstrup slot onsdag den 8. juni 2016 kl. 19.30. Der er musik af den amerikanske jazzkomponist George Gershwin og tre danske komponister - Carl Nielsen, Anders Nordentoft og Gustav Helsted.

25. maj 2016 - Oprettet af Kenneth Sørensen

I centrum står Gustav Helsteds senromantiske decet, der på samme tid rummer en tone af dansk sommerstemning og en inspiration fra de stormfulde romantiske strømninger syd for grænsen. Det er musik, der er på niveau og i familie med værker af komponister som Johannes Brahms og Richard Wagner. Randers Kammerorkester har indspillet decetten på en ny cd, der præsenteres den 11. juni ved en release-koncert på Den Sorte Diamant i København.

Strygerne folder sig ud:
Carl Nielsens Lille suite for strygere er et af Nielsens tidligere værker, der blev spillet første gang i Tivolis Koncertsal i 1888. I suiten bevæger Carl Nielsen sig i tre satser fra det lidt vemodige og gennemsigtige til en fuldt udfoldet strygerklang  i sidste sats, der er en virkningsfuld hyldest til glæden og vinens opkvikkende rus.

Stille aftenstemning: 
I "The City of Threads" for decet af Anders Nordentoft kan publikum opleve en musikalsk fortælling om mennesker i storbyen, der på samme tid er både smuk og skræmmende. Endelig spiller Randers Kammerorkesters strygere George Gershwins Lullaby - en blid vuggevise, hvor et fint og stille udtryk i strygerne skaber sin helt egen aftenstemning