Teater

Randers er en rigtig teaterby og huser blandt andet Danmarks største egnsteater.

I Randers findes der mange forskellige former for teater, så der er noget for enhver smag. Der findes også flere teaterskoler i byen, som tilbyder undervisning til børn og unge, almindeligt interesserede og særlige talenter.

Nedenfor finder du en oversigt over de forskellige teatre og teaterskoler i Randers og links til deres egne hjemmesider, hvor du kan læse meget mere.

Værket

Værket er Randers’ musik- og teaterhus med faciliteter både til kultur- og erhvervsarrangementer. Byens gamle elværk danner i dag en fin ramme om shows, koncerter, ballet, opera, skuespil, comedy og meget, meget mere for publikum i alle aldre.

Besøg Værkets hjemmeside.

Randers Egnsteater

Teatret er en selvstændig kulturinstitution, der primært har til opgave at fungere som kommunens stationære teater, hvor borgerne i lokalområdet og regionen kan opleve forestillinger af professionel og kunstnerisk udfordrende kvalitet. Randers Egnsteater er desuden Danmarks største egnsteater og huser også en talentskole, som er delt op i dramatikerlinjen, skuespiller grundforløb og skuespiller talentlinjen.

Besøg Randers Egnsteaters hjemmeside.

Teaterskolen Kastali'a

Teaterskolen inspirerer børn og unge, der har ambitioner inden for teatrets verden, til at blive dygtigere og mere målrettede. Kastali'a fokuserer på at føre eleverne fra leg til skuespil og fra hygge til håndværk, så eleverne får en større bevidsthed om at spille teater. Undervisningen omfatter bl.a. rollearbejde, improvisering, mime, stemme osv.

Besøg Teaterskolen Kastali'as hjemmeside.

Teaterskolen Kalima

Teaterskolen Kalima starter to hold op i starten af skolernes sommerferie. Det ene hold retter sig mod unge i alderen 9-13 år og det andet hold retter sig mod unge i alderen 13-18 år. Der er desuden plads til 12 unge over 18 år. Der arbejdes hele ugen med et fast manuskript. Manuskriptet danner grundlaget for de dramalege og det teaterarbejde, som holdet skal beskæftige sige med hele ugen. Holdet får desuden lov til at arbejde med kostumer/scenografi og rekvisitter, sminke og improvisionsteater/livsteater. Ugen sluttes af med forestillinger.

Besøg Teaterskolen Kalimas hjemmeside.

Randers Teaterforening

Randers Teaterforening er ikke selv et producerende teater, men køber forestillinger hos turneteatrene og udenlandske gæstespil. Bestyrelsen vælger forestillinger i både nye og klassiske opsætninger, som sikrer størst mulig kunstnerisk kvalitet og bredde: Skuespil, opera, ballet, moderne dans, musical og familieforestillinger - alle med en perlerække af landets bedste skuespillere, sangere og dansere.

Besøg Randers Teaterforenings hjemmeside.

Teatret Neo

Teatret Neo er et turnerende og opsøgende teater, der primært spiller forestillinger for børn og unge. Teatret Neo har hjemsted i Randers, hvorfra teatret har haft sit turnerende virke siden 1982. I forbindelse med teatrets 25 års jubilæum skiftede teatret navn fra Teatret Mariehønen til Teatret Neo. Teatrets profil har gennem alle årene været at tage og omsætte de mere problematiske - eller ligefrem barske - sider af moderne børneliv til medrivende og underholdende nutidsteater. Teatret har modtaget priser og anerkendelse både nationalt og internationalt.

Besøg Teatret Neos hjemmeside.

Nørhald Musik- og Teaterforening

Nørhald Musik- og Teater Forening har eksisteret siden 1988 og er ansvarlig for det eneste friluftsspil i Randers kommune: Støvringgaard Festspil. Nørhald Musik- og Teaterforening er en teater- og musicalforening, som arbejder med at opsætte musicals med amatører som de centrale aktører. Støvringgaard Festspil er traditionelle familiemusicals under åben himmel.

Besøg Nørhald Musik- og Teaterforenings hjemmeside.